Registracija i prijava

Upute za registraciju i korištenje portala

ponedjeljak, 17. septembar 2018.
Upute za registraciju i korištenje portala

1. Ukoliko se želite registrirati na obrazovni portal, klikom na dugme Prijava/registracija u gornjem desnom uglu, odaberite opciju Registrujte se.

2. Unesite svoje podatke, obavezno odaberite vrstu korisnika kojoj pripadate i potvrdite opciju Slažem se s Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

3. Nakon toga, na e-mail adresu koju ste unijeli prilikom registracije dobit ćete e-mail za potvrdu registracije. Ukoliko ne bude u inboxu, obavezno provjerite da nije u spamu/junku.

4. U e-mailu će biti navedene detaljne instrukcije za dovršetak registracije. Ako od izdavača niste ranije dobili kod za potvrdu registracije, molimo da se obratite na e-mail adrese redakcija@sarajevopublishing.ba ili info@obrazovniportal.ba sa osnovnim podacima o školi u kojoj radite i udžbenicima koje koristite.

5. Nakon što unesete kod i registrirate se, svaki sljedeći put portalu pristupate klikom na Prijava/registracija u gornjem desnom uglu, odabirom opcije Prijavite se na portal.

6. Nakon uspješne registracije i prijave potrebno je da klikom na Podešavanja odaberete koji razred vodite i/ili koji predmet predajete da biste imali omogućen pristup udžbenicima i ostalim dodatnim materijalima. Kad jednom obilježite razred ili predmet, obavezno trebate kliknuti na Spremi promjene.

7. Klikom na Preuzimanje materijala pristupate udžbenicima i materijalima za predmete koje ste obilježili na svom korisničkom profilu.

8. Klikom na sliku naslovnice udžbenika imate mogućnost prelistavati udžbenik i preuzimati materijale koji su na listi tokom cijele školske godine.

9. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, pitanja i sugestije, možete nam se obratiti klikom na Pitajte Sarajevo Publishing i popunjavanjem forme. Naš tim će Vam u najskorijem roku odgovoriti na upit.

10. S obzirom da su materijali tek postavljeni, a prijavljen je veliki broj korisnika u jednom danu, moguće je da će doći do problema u preuzimanju materijala te vas molimo za razumijevanje ukoliko dođe do neke greške. Naš tim vrijedno radi na otklanjanju svih nedostataka koji se pojavljuju tokom rada.

11. Želite li postati dio Obrazovnog portala i upoznati kolege i čitatelje o dešavanjima i aktivnostima u svojoj školi, pišite nam na e-mail info@obrazovniportal.ba jer #zajednostvaramoznanje.

Povezani članci