Promocija priručnika “Čas lektire u osnovnoj školi”

petak, 09. oktobar 2020.
Promocija priručnika “Čas lektire u osnovnoj školi”

Iznimna čast i zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da ćemo održati promociju i predstavljanje novog izdanja IK “Sarajevo Publishing” – “Čas lektire u osnovnoj školi”. 
Autorice, koje su ovaj priručnik učinile tako posebnim, su Mirzeta Bašić, Indira Buljubašić, Velida Polovina Jusović i Lejla Midžić.

Priručnik “Ishodi lektire u nastavi” namijenjen je prvenstveno nastavnicima Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti za njihov rad sa učenicima. 

Priručnik je rađen tako da pomaže nastavnicima u interpretaciji različitih književnih rodova i žarnova (lirska pjesma, pripovijedne vrste, dnevnik, roman), odnosno, književnih djela koja su predviđena za obradu lektire po NPP za određene uzraste učenika. Korištenjem dobrih ideja i iskustvenih praksi, nastavnici mogu koristiti Priručnik i kao obrazac u obradama drugih književnih djela različitih književnih rodova i žanrova.

 

Promocija priručnika “Čas lektire u osnovnoj školi” će biti upriličena u 

JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu” Novo Sarajevo (Grbavica),

u četvrtak 15. oktobra, sa početkom u 16:30h.

 

 

Molimo sve zainteresovane da svoj dolazak obavezno potvrde prijavom na e-mail adresu: marketing@sarajevopublishing.ba, najkasnije do utorka, 13. oktobra. 

Povezani članci