O nama

ponedjeljak, 09. april 2018.

Sarajevo Publishing je uvijek bio pokretač i nosilac brojnih projekata. Prateći moderne trendove i osluškujući potrebe nastavnika, rodila se ideja za pokretanje Obrzovnog portala.

O nama

Sarajevo Publishing je uvijek bio pokretač i nosilac brojnih bosanskohercegovačkih nacionalnih projekata, od udžbeničkih, stručnih, leksikografskih i kulturoloških knjiga i priručnika do lijepe književnosti, dječije knjige i drugih vrijednih izdanja.

Na blizu sedam hiljada izdanja, koje je ova kuća objavila do danas, kroz desetak biblioteka, koje su postale znak raspoznavanja i biljeg prošlih vremena u ovom segmentu, odgajane su generacije bosanskohercegovačke inteligencije, naučnih radnika i eksperata svih profila. Dovoljno je spomenuti projekte poput biblioteka Kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine, Logos, Lastavica, Ars… te udžbenike i priručnike za osnovne i srednje škole kao i za univerzitete.

Naša odgovornost je iz godine u godinu sve veća prema nastavnicima, učenicima, studentima, jer smo samo u posljednjih šest godina objavili više od 300 udžbenika. Danas je naša kuća vodeća u udžbeničkoj djelatnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine. Stoga je razumljivo zašto je Sarajevo Publishing veliki prijatelj bosanskohercegovačkih porodica i nezaobilazan partner školama, bibliotekama, kulturnim i javnim institucijama.

Autori, urednici i stručni konsultanti, pokazavši visok nivo znanja, profesionalnosti i kreativnosti te uvođenjem novih i modernijih pristupa, učinili su naše udžbenike najkvalitetnijim u području za koje su pisani.

Zato je vrijeme da idemo dalje i bolje.

Povezani članci