Predavanja - Tuzla, Sarajevo

Međuvršnjačko nasilje

ponedjeljak, 22. april 2019.

Zadovoljstvo nam je najaviti i pozvati Vas na predavanje o temi “Međuvršnjačko nasilje” u organizaciji Izdavačke kuće “Sarajevo Publishing”.

Međuvršnjačko nasilje

Izdavačka kuća “Sarajevo Publishing” već nekoliko godina implementira projekat edukacije prosvjetnih radnika u svim kantonima Federacije BiH, kao i Brčko Distriktu. Ovogodišnje predavanje realiziramo u saradnji sa organizacijom World Vision International u BiH.

Prijedlog za temu predavanja dali su nam upravo nastavnici, svjesni aktuelne problematike u osnovnim i srednjim školama. Predavači su relevantni stručnjaci iz oblasti borbe protiv nasilja nad djecom: 

- Prof. dr. Elmedin Muratbegović, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu

- Dragana Bulić, specijalista za zagovaranje i partnerstva, World Vision International u BiH

Predavači će dati smjernice o postupanju prema djetetu koje trpi nasilje, ali i djetetu koje se nasilno ponaša, odnosno praktične primjere koji se odnose na prepoznavanje, prijavljivanje i borbu protiv međuvršnjačkog nasilja u institucijama obrazovanja.

Predavanje je namijenjeno učiteljima i nastavnicima, direktorima škola, pedagozima, psiholozima, socijalnim radnicima kao i roditeljima/starateljima učenika. Svi učesnici će, po završetku predavanja, dobiti certifikat, kao potvrdu da su prisustvovali predavanju.

Predavanje u Tuzli će se održati u četvrtak, 25. aprila 2019. godine u Kongresnoj sali Hotela Tuzla (Ul. ZAVNOBIH-a br. 13) sa početkom u 13 sati.

Predavanje u Sarajevu će se održatiutorak, 14. maja 2019. godine u Kongresnoj sali Hotela Holiday (Ul. Zmaja od Bosne 4) sa početkom u 13 sati.

Prijave na predavanja možete slati putem maila marketing@sarajevopublishing.ba i redakcija@sarajevopublishing.ba.

 

Satnica predavanja:

12:30 Registracija učesnika

13:00 Uvodno predstavljanje predavača i teme

13:10 Dragana Bulić, Zanemarivanje djece i vršnjačko nasilje – međusobna povezanost dva tipa nasilja nad i među djecom“,
          Kampanja „Vrijedni pažnje u BiH“

14:10 Predstavnik Pokreta mladih, Kampanja „Vrijedni pažnje u BiH“

14:20 Emitovanje filma „Vrijedni pažnje“

14:30 Pauza za kafu

15:00 Prof. dr. Elmedin Muratbegović, „Djeca u riziku i djeca u kontaktu sa zakonom kroz prizmu organa formalne socijalne kontrole u BIH“

16:00 Diskusija, pitanja, razmjena iskustava i primjera iz prakse

16:30 Podjela certifikata i druženje

Povezani članci