Saopštenje za javnost

Veliki jubilej Izdavačke kuće Sarajevo Publishing

utorak, 12. maj 2020.

70 godina s Vama

Izdavačka kuća Sarajevo Publishing 10. juna slavi veliki, jubilarni 70. rođendan. Iza nas je bogata tradicija, predan rad, kvalitet, društvena odgovornost i uvijek profesionalna saradnja sa autorima, obrazovnim ustanovama, kao i svim korisnicima naših usluga i poslovnim partnerima.

Sarajevo Publishing je ponosni nasljednik velikana izdavačke djelatnosti, IK Veselin MaslešaPrepoznatljivost i njen društveni značaj nisu se promijenili sa promjenom naziva. Sarajevo Publishing je ostao pokretač i nosilac brojnih bosanskohercegovačkih nacionalnih projekata, od udžbeničkih, stručnih, leksikografskih i kulturoloških knjiga i priručnika, do lijepe književnosti, dječije knjige i drugih vrijednih izdanja. Knjiga i znanje su za nas neprocjenjivo bogatstvo i nacionalno dobro. Nacionalno smo odgovorni, čuvamo kulturu i identitet, a kvalitet je naša glavna referenca i na to smo ponosni.

Na blizu sedam hiljada izdanja, koje je naša kuća objavila do danas, kroz desetak biblioteka (Kulturno naslijeđe Bosne i HercegovineLogosLastavicaArs...), koje su postale znak raspoznavanja i biljeg prošlih vremena, odgajane su generacije bosanskohercegovačke inteligencije, naučnih radnika i eksperata svih profila. 

Rođendan ćemo obliježiti brojnim akcijama i sniženjima u našim knjižarama, konkursom za najbolju fotografiju sa omiljenim Lastavicinim izdanjem ili nekom drugom knjigom iz naših biblioteka, zanimljivim aktivnostima, najavom novih izdanja i bogatim sadržajima tokom maja i juna. 

S radošću i u slavljeničkom raspoloženju pozivamo vas DA NAS PRATITE na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) gdje ćemo objavljivati sve aktuelnosti i DA NAS POSJETITE u knjižarama Sarajevo Publishing u Sarajevu.

Povezani članci