#zajednostvaramoznanje #jednizadruge

Podrška prosvjetnim radnicima

četvrtak, 02. april 2020.

U središtu velikih promjena uzrokovanih pandemijom koronavirusa, našlo se upravo obrazovanje, kao najznačajniji stub svakog društva.

Podrška prosvjetnim radnicima

Za vrlo kratko vrijeme prosvjetni radnici i škole su, skoro potpuno nespremni, prihvatili preporuke resornih ministarstava, prilagodili se novonastalim prilikama i krenuli sa realizacijom online nastave. Mogli bismo slobodno reći, veoma uspješno i sa puno entuzijazma. Nastavnicima su za novi model rada bili naročito važni upravo materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili sa kolegama i učenicima. 

Svjesni teške situacije u kojoj smo se našli, kao društveno odgovorni i odavno prepoznati kao partneri i stalna podrška školama i nastavnicima, Izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“ je već 13. marta, uporedo sa početkom realizacije online nastave u pojedinim kantonima, stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bismo im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave. Učinili smo u potpunosti dostupnim sve materijale IK „Sarajevo Publishing“ i to udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na našem obrazovnom portalu i učitelji i nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba.

 

Pozivamo učitelje i nastavnike da nam se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, te da nam pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bismo pripremi radili. Neophodna je kolegijalnost i dobra saradnja na svim nivoima, kako bismo iz novonastale situacije izvukli samo najbolje, a najcjenjenija je razmjena iskustava i primjera dobre prakse, kako bi nastavni proces bio realiziran na najbolji mogući način.

Cilj nam je da zajedno sa prosvjetnim radnicima prebrodimo izazove sa kojima se suočavamo. 


#ostanitekodkuće #stayhome #besafe

Povezani članci